Clinica stomatologia Dr. Shalbaf

Chirurgie dentara

IMG_1265-1024x682

Nevoia de chirurgie dentara o decide medicul stomatolog, in urma examenului medical, daca acesta constata ca dintele e distrus sau nu mai poate fi refacut, este nevoie de un implant dentar sau in cazul in care exista o afectiune dentara care trebuie indepartata.

Clinica stomatologica Shalbaf dispune de o sala de operatii complet utilata, cu echipamente moderne si care asigura conditii stricte de asepsie. Experienta clinica indelungata si profesionalismul echipei de chirurgi a clinicii noastre garanteaza reusita interventiilor.

Vreau sa ma programez!

In clinica stomatologica Shalbaf se realizeaza urmatoarele interventii chirurgicale:
– implanturi dentare;
– extractii dentare;
– odontectomii;
– rezectii apicale;
– chistectomii;
– premolarizari;
– transplantari;
– chirurgie parodontala;
– interventii chirurgicale ajutatoare inserarii implanturilor;
– interventii chirurgicale ajutatoare protezarii mobile.

Cele mai frecvente interventii chirurgicale sunt extractiile dentare, realizate sub anestezie locala, fara durere. Molarii de minte inclusi in oasele maxilare in pozitii atipice, orizontale sau oblice, care nu permit eruptia acestora, pot cauza probleme atat la nivelul dintilor prezenti (carii, resorbtii, inghesuiri), cat si la nivelul oaselor maxilare. Este indicata extractia lor, pe baza examenului clinico-radiologic.

Maseaua de minte
Maseaua de minte sau cel de-al treilea molar face parte din ultimul set de dinti care apar diferit pentru fiecare persoana in parte. Uneori acestea apar la linia gingiei, iar datorita spatiului suficient pe osul mandibular sau maxilar se dezvolta fara probleme.

Din pacate, de cele mai multe ori, maselele de minte au o directie gresita de dezvoltare, ceea ce determina aparitia durerilor, umflarea gingiei sau chiar infectia tesutului din jurul acesteia. Un alt risc prezentat de aparitia lor este influentarea dintilor “vecini”, a gingiei sau chiar aparitia unor chisturi sau tumori care pot distruge tesutul osos pe care se dezvolta. Acestea sunt motivele pentru care medicul dentist recomanda persoanelor cu aceste probleme sa aiba maselele de minte extrase, aceasta operatie facandu-se printr-o procedura chirurgicala.

Implanturile dentare
Implanturile dentare reprezinta o optiune pentru cei care si-au pierdut un dinte in urma unui accident sau in urma unei infectii. Implantul dentar reprezinta radacina dintelui substitut ancorat prin chirurgie dentara in osul mandibulei sau a maxilarului si are rolul de a stabiliza dintele artificial, care va fi atasat implantului. Persoanele care vor un implant dentar trebuie sa stie ca este nevoie ca osul mandibulei sau maxilarului sa aiba o anumita densitate si sa nu dezvolte infectii. Oricum, acest lucru nu inseamna ca acea persoana poate uita de practicile unei igiene orale corecte.

Indepartarea leziunilor, chisturilor sau biopsia
In anumite situatii medicii detisti, prin chirurgia dentara, pot lua mostre din tesuturi crescute anormal si le trimit catre un laborator in vederea analizarii si testarii lor pentru identificarea problemei. Pe langa aceste interventii chirurgicale mai exista si odontectomii (extractia unui dinte crescut total sau partial in os), rezectii apicale, premolarizari, interventii chirurgicale ajutatoare protezarii mobile.

Pentru programari, nu ezitati sa ne contactati la numerele de telefon: 0760 670767 sau 021 2406503 si vom gasi impreuna cea mai buna solutie pentru afectiunea dumneavoastra.